بالانویس:
بارها و بارها طی این سال ها در الف دزفول به موضوع اِلِمان های دفاع مقدس در سطح شهرستان پرداخته ام که هر بار با بی خیالی مسئولین امر نسبت به این موضوع و عدم تمایل به انجام کارهای اجرایی و عملیاتی در این خصوص، مواجه بوده ام.لذا گفتن مجدد آن را به صلاح نمی بینم. اما این بار به بهانه ی تشکر از یک کار ارزشی شهرداری دزفول چند نکته را یادآور خواهم شد.
سیمای صبوری و منظر مقاومت
شاید در هر شهری از شهرهای ایران که چرخی بزنید، غالب المان های نصب شده در میادین و پارک ها و نقاط مهم و حساس شهری، المان های ارزشی و خصوصاً المان های مرتبط با دفاع مقدس است. شهرهایی که حتی در دوران ۸ سال دفاع مقدس، خبری از جنگ و حاشیه های جنگ هم در آنها نبوده و به قول معروف یک تیر هم به سمتشان شلیک نشده است.
وضعیت میادین و گلزارهای شهدا و یادمان های شهدای گمنام اکثر شهرهای ایران به گونه ای است که اولین تصور یک مهمانِ بی اطلاع پس از ورود به این شهرها این است که انگار این شهر جزء مناطق جنگی و شاید اصلاً منطقه ی عملیاتی بوده است.
اما متاسفانه شهرستان دزفول با اینکه لقب وزین و پر محتوای «پایتخت مقاومت ایران» را به دوش می کشد، مسئله طراحی ، تولید و نصب المان های دفاع مقدس، طی سال های متمادی و آمد و رفت مسئولین متعدد، موردی بی مهری و بی خیالی قرار گرفته و در اولویت برنامه ها و دغدغه ی مسئولین نبوده و یا احیاناً اگر هم بوده، کاری عملی و اجرایی چشمگیری صورت نگرفته است.
آقایان آنقدر موضوع گردشگری بر پایه ی رود دز را مورد اهمیت قرار داده اند ، که پایتخت مقاومت ایران بودن دزفول به فراموشی سپرده شده است و هیچ برنامه ای برای آن ندارند. به گونه ای که اگر یک مهمان وارد دزفول شود، از ظاهر شهر به هیچ وجه به پایتخت مقاومت بودن دزفول ، نخواهد رسید و بیش از اینکه دزفول را شهری مذهبی، زیارتی و مرتبط با سالهای حماسه و ایثار بداند، شهری ساحلی و نیزگردشگری بر مبنای باغ ویلاهای لاکچری می بیند و البته آن هم چه گردشگرانی و با چه حاشیه هایی! که جای بحثش اینجا نیست.
اتفاق جالب تر اینکه در دزفول ، علاوه بر اینکه المان های شهری مرتبط با دفاع مقدس افزایش نمی یابند، بلکه در کمال ناباوری حذف هم می شوند و همین نیمچه المان ها، سال به سال کمتر می شوند.
نمونه ی بارز آن، المان زیبای میدان امام خمینی (ره) دزفول که متبرک به تصویر حضرت امام خمینی و شهدای شهرستان دزفول بود و توسط شهرداری به دلیل فرسودگی و با وعده ی بازسازی و جایگزینی المانی دیگر، حذف گردید و المان جایگزین آن هیچ نشانه ای از دفاع مقدس ، امام خمینی و شهدا ندارد و المان قبلی هم که قرار بود پس از بازسازی در میدان دیگری نصب شود، مفقودالاثر شد.
اما در روزهای اخیر اتفاق زیبایی در این خصوص رخ داده است که باید به فال نیک گرفت. این کار زیبا و ارزشی که نه در حوزه المان ها بلکه در حوزه نقاشی های دیواری مربوط به دفاع مقدس است، نسیم امیدی در خصوص تکثیر و ترویج آثار و ارزش های دفاع مقدس به نظر می رسد.
میدان فتح المبین دزفول که تا کنون رنگ و نشانه ای از آن فتح مبین و از آن فتح الفتوح نداشت، اینک با تعدادی نقاشی بسیار زیبا که هر یک نماد و نشانه ای از مقاومت و پایداری و نیز نام و نشانه ای از شهدای والامقام است و توسط هنرمند ارزشی شهرستان دزفول جناب خدادادی ترسیم گردیده، آذین شده است.
الف دزفول از این اقدام زیبای سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهرداری دزفول تشکر ویژه دارد و امید است که این اقدام با ارزش و این ابتکار زیبا و پرمعنا و مفهوم در پایتخت مقاومت ایران تداوم داشته باشد و مدیریت محترم این سازمان در حوزه المان های دفاع مقدس نیز ورود کرده و کارها و یادگارهای ارزشی بی نظیری را در شهر و میادین آن به نمایش بگذارد که حقیقتا سال هاست که جای المان های ارزشی و پرمحتوای مربوط به دفاع مقدس در پایتخت مقاومت ایران دزفول قهرمان احساس می شود.
دست بوس تمامی مسئولینی هستیم که به هرگونه نام و یاد شهدا را زنده نگه می دارند و قلوب خانواده های شهدا و ملت مومن و شهیدپرور دارالمومنین را شاد می کنند.
نمونه هایی از این تصاویر زیبا را در ادامه مشاهده می فرمایید.